sütőtökkrémleves





Hozzávalók:

-500 dkg sütőtök

-150 ml főzőtejszín

- 500 ml víz

- Só

- Bors

- 2 csepp szerecsendió

- 2 csepp narancs esszenciális illóolaj

- 2 ek étolaj

- 1 db húsleveskocka

Elkészítés: Megpucoljuk, majdfelkockázzuk a sütőtököt, 20 perc alatt megsütjük 180 fokos sütőben. Ezután kis olajon megdinszteljük, ízlés szerint megsózzuk-borsozzuk, hozzáöntjük a 500 ml vizet, majd beledobjuk a leveskockánkat. 10 percig főni hagyjuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk, és visszatesszük közepes lángra. Hozzáöntjük a tejszínt, majd ha levettük a lángról, két csepp narancs illóolajjal és két csepp szerecsendió illóolajjal ízesítjük. Ha gyömbérrel szereted, cseréld ki az olajokat gyömbér esszenciális illóolajra. Javaslom, hogy egy cseppel kóstold meg, és tégy hozzá még egyet szükség esetén, de óvatosan, mert nagyon intenzív íze van!





A fenti illóolajokról bővebb infókat és gyógyászati tulajdonságokat az alábbi blogposztban http://www.enolaj.hu/belsoleg-fogyaszthato-olajok találsz, árakat pedig a katalógus http://www.enolaj.hu/yl-plus-illoolajok oldalán. A receptet a Gastrolin weboldalról hoztam neked! Jó étvágyat! Várom tapasztalataidat!