Lisztmentes ricottás torta áfonyaszósszal





Hozzávalók:

- 500 gramm ricotta,

- 1 zacskó vaníliás pudingpor,

- 1tk. vanília aroma,

- 3 db tojás,

- 30 gramm eritrit,

- 30 gramm olvasztott vaj,

- 3 csepp Young Living citrom illóolaj

Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverjük az eritrittel, és hozzákeverjük az olvasztott vajat és habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a vanília aromát, a pudinport, a ricottát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a masszához. Kisebb méretű tortaformába tesszük, előmelegített sütőben, 180 fokon 50 percig sütjük. Az àfonyaszòsz pedig csak annyi, hogy 4 marék àfonyàt egy kanàl eritrittel összemelegítettem gàzon egy làbasban addig, míg szòszos nem lett a végeredmény.





Az Esszenciális illóolajokról bővebb infót az alábbi blogposztban http://www.enolaj.hu/belsoleg-fogyaszthato-olajok találsz, árakat pedig a katalógus http://www.enolaj.hu/yl-plus-illoolajok oldalán. A receptet az Anyaként is fitten blog írójától, Évitől kaptam!