Természetes Ásványi alapú fényvédőkrémAmikor elmegyünk a strandra, mit teszünk? Vastagon bekenjük magunkat napvédőkrémmel, majd amikor eljön a késő délután befújjuk magunkat szúnyogrisztóval.
Tisztában vagyunk azzal, hány százféle vegyi anyagot viszunk a bőrünkre és ezáltal jutattunk a vérünkbe? Rémisztőek az adatok...

Amit a Mineral napozónkról tudni kell, címszavakban:


NEM TARTALMAZ:

- Szinetikus tartósítószereket

- Parabéneket

- Mesterséges színezőanyagokat

- Szintetikus illatanyagokat

- Kémiai fényvédőket

- Nem képez zsíros bevonatot a bőrön


Amiért szeretjük:

- Könnyű, gyorsan felszívódik

- Ásványi alapú

- Megvéd az UVA és UVB sugárzástól

- 50-es fényvédő faktorral rendelkezik

- Hét féle illóolajat tartalmaz: szalmagyopárt, a levendulát, a mirhát, a sárgarépa magot, cistust, ylang-ylangot és tömjént

- Akár 80 percen keresztül víz- és verejtékálló

Részletesebb leírást olvashatsz a videó alatt.

Hogyan működik?


Nézze meg ezt az angol nyelvű videót, és olvasd el az alábbi egyszerűsített magyarázatot.


Kémiai fényvédők

Számos kémiai fényvédő anyag tartalmaz avobenzont, oxibenzont, retinil-palmitátot, parabéneket, ftalátokat, petrolkémiai anyagokat, PABA-t és 1, 4-dioxánt, UV-kémiai abszorbereket, mesterséges színeket és szintetikus illatanyagokat. Ezek az anyagok az UV-fényt kémiailag elnyelik, de a szervezet toxicitásának lehetőségét növelik.
Az avobenzon, az oxi-benzon, az ecamsule és az octocrylene szavak már megfélemlítenek; még szörnyűbb, ha kiderül, hogy a leggyakoribb napvédőkben és kozmetikumokban megtalálhatók ezek a vegyszerek, a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható termék aktív összetevői.


Egy közelmúltban megjelent tanulmányban, amelyet egy szakértői folyóiratban tettek közzé, a kutatók megállapították, hogy miután ezeket az összetevőket aktív hatóanyagként használják, a véráramban kimutathatók.


Olyan összetevőket használva, mint a cink-oxid vagy a titán-dioxid, a napvédő blokkolja az UV-sugarakat. Ezeket, hogy a fogyasztók számára vonzóbbá tegyék, sok úgynevezett „természetes fényvédő” a nanoszemcsés méretű cink-oxidot haználja a fényvédő készítményben, ami azt jelenti, hogy olyan apró részecskéket tartalmaznak, amelyek beléphetnek a véráramba.


Mitől különbözik a Young Living Mineral Sunscreen? Amikor a Young Living tudósai megalkották az ásványi napkrémet, a legjobbat akarták fejleszteni - gyerekeknek, felnőtteknek, mindenki számára a családban. Ahhoz, hogy a megfelelő fényvédőt hozzák létre, tudták, hogy az UV sugárzás blokkolása a helyes út.


Ha többet szeretnél megtudni a nanorészecskékről, olvasd el ezt az angol nyelvű blogbejegyzést .


Íme, ami az SPF 50 készítményt jobbá teszi a többinél:

A Gary Young egy különleges keveréket készített. Ez tartalmaz a 100% -os tisztaságú szalmagyopárt, a levendulát, a mirhát, a sárgarépa magot és tömjént. Ez a napvédő könnyű, gyorsan felszívódó, ésvédelmet nyújt az UVA és az UVB sugárzás ellen.

A felnőttek és a gyerekek részére egyaránt erős napvédelmet jelent, erős kémiai anyagoktól mentes.


A Young Living Mineral napozókrém nem képez zsíros bevonatot a bőrön. A legtöbb kémiai fényvédővel ellentétben az ásványi napvédőnk nem tartalmaz olyan vegyi anyagokat, mint az oxi-benzon és az oktinoxát. Ez a fényvédő izzadság- és vízálló, akár 80 percig is, így az edzés alatt vagy a medencében töltött idő közben véfelmet biztosít.


Mint korábban említettük, ez az ásványi fényvédő készítmény tiszta, természetes eredetű összetevőkből készül, és nem tartalmaz avobenzont, oxibenzont, retinil-palmitátot, parabéneket, ftalátokat, petrolkémiai anyagokat, PABA-t és 1,4-dioxánt, UV-kémiai abszorbereket, mesterséges színeket és szintetikus illatanyagok.

Büszkék vagyunk arra, hogy ezt a fényvédőt a Skin Cancer Alapítvány jóváhagyási pecsétje igazolja.


Mit tudsz a Sun Protection Factor-ról -napvédő faktorszámról- (SPF)?
Ez a sokszor zavaró kifejezés is zavaró lehet, azzal a feltevéssel, hogy a nagy számok nagyobb védelmet jelentenek. Nos, ez csak igaz.
Az SPF az UVB sugarak elleni védelem, amely rákot okozhat. Ha a bőr 10 perc a napsütés után leégene, az SPF 15 fényvédője lehetővé teszi, hogy naponta kb. 150 percig - 15-szer hosszabb ideig - megvédjen.

Az SPF nem célja a kopás időtartamának meghatározása. Az SPF skála nem lineáris.

Például az SPF 10 blokkolja az UVB sugarak 90 százalékát, az SPF 30 blokkolja az UVB sugarak 97 százalékát, és az SPF 50 blokkolja az UVB sugarak 98 százalékát.

A szuper magas SPF, mint például a 75 vagy 100, nem nyújt jelentősen nagyobb védelmet.


Engem idén nyáron meggyőzött ez a krém, mindenki használja a családban.


Az eredeti angol nyelvű cikk itt található, rövidítettem, egyszerűsítettem, igyekeztem helyesen fordítani.


Egy saját blogbejegyzés a nyári illóolajhasználatról:

http://www.enolaj.hu/igy-hasznald


Egy pedig a rovarriasztásról, és a csípések kezeléséről:
http://www.enolaj.hu/bogaras-tippek