Babák és a Young Living. Hogyan?Mivel a kisbabák bőre rendkívül érzékeny és finom, nagyon fontos, hogy hígítsuk az illóolajokat, mielőtt alkalmazzuk. Alig várjuk, hogy segítsük a nyugodt alvást, csillapítsuk a szorongást, vagy a hasfájást, de tudni kell, hogyan a legkényelmesebb és biztonságosabb a baba bőrén használni az esszenciális olajokat.


A legbiztonságosabb módja a (kor szerinti) illóolajok használatának a csecsemők számára 1 csepp illóolaj, minden 1 evőkanál hordozóolajhoz. Ez nagyjából 0,35% -os hígítást biztosít, amely biztonságos és kényelmes a gyermek számára. Nem minden esszenciális olaj biztonságosan használható csecsemőkön! Különösen olyan forró olajok, mint a szegfűszeg, a fahéj és az oregánó. Ezeket kerüljük!


Gyakran ajánlott esszenciális olaj a csecsemőknek:

- Német kamilla - álmatlanság kezelésére, a szorongás megnyugtatására

- Levendula - nyugtató és nyugtató. Támogatja az alvást és a pihenést

- Citrom - immunrendszererősítő, antiszeptikus felemelő hatású, segíti az emésztést

- Mandarin - felemeli a hangulatot és ösztönzi a nyugodt alvást

- Neroli/keserű narancs - stabilizálja az érzelmeket, nagyszerű emésztésre

- Narancs - Szuper pihentető olaj. Felemelő, vidám, boldog hangulatot teremt.

- Teafa - antibakteriális, mikrobaölő és gyulladáscsökkentő (a teafa olajat én jobban szoktam higítani)


Olajkeverékek:

- Thieves - fertőtlenítő, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, immunrendszererősítő

- Peace&Calming - nyugtató, a legkedveltebb alvást segítő olajunk gyerekeknekA legpraktikusabb és legnépszerűbb megoldások:

Amikor nem családi csomagban gondolkodnak az anyukák (mert ebben érdemes elsősorban, 12 olajat és egy diffúzort tartalmaz, mely tulajdonképpen kimeríti a házipatikát csecsemőtől a szülők problémáin át), csupán gyermekük számára keresnek terápiás hatású olajokat az alábbi hármast ajánlom: Citrom, Levendula, és Teafa. Ez a hármas rengeteg problémán átsegít.


Megfázás és influenza esetén: Ezekben a kényes, influenzás időszakokban megelőzés és kezelésként is porlassz minden nap a diffúzorba 2-2-2 csepp levendula-citrom-teafa mixet, helyileg pedig a megfelelő higítással készíthetsz egy keveréket, és mellkasbalzsamként, vagy akár hátra, talpra is használhatod.

A Thieves olajkeverék teljesen fertőtleníti a levegőt, megelőzve, hogy megfertőzzétek egymást családon belül.

Ha már vannak olajaid, mellkasbalzsamnak levendula-mirtusz-tefa-kakukkfű-eukaliptusz.

Koszmó: Ez a probléma természetes módon is kezelhető 1-1-1 csepp teafa, citrom, geranium illóolaj használatával. Az illóolajokat keverd a hordozóolajhoz, és jól keverd össze. Vegyél egy kis mennyiséget, és masszírozd az érintett területeken a fejbőrre naponta kétszer, amíg a tünetek tartanak.Nyűgösség/sírás: 
Amikor úgy érzed, hogy gyermeked sírását valamilyen érzelmi zavar okozhatja, a nyugodt alvás, a nyugalom, és biztonság érzése rendkívül fontos. A megfelelő légkör megteremtéséhez adj egy csepp levendula vagy római kamillát egy pamutgombolyagra, textilzsebkendőre, és lassan vidd az illatot a baba felé, vagy tartsd annyira közel hozzá, hogy belélegezhesse megnyugtató illatát. Közben diffúzálhatsz is 2 csepp olajat 20-30 percig.

Fogzás
: Ahhoz, hogy megkönnyítsd a fájdalmat és az irritációt, keverj össze az 1 csepp római kamillát 1 teáskanál hordozóolajjal. (Ajánlom a copaibát is, kezdetben
hígítva, szigorúan folyamatos tapasztalat alapján csökkentve a hígítási arányt. Ez a legnépszerűbb fogzós illóolajunk)


Láz: A láz a szülők számára mindig ijesztő. Szabályozásához és megszüntetéséhez egyszerűen keverj össze 1 csepp levendula illóolajat 1 teáskanál hordozóolajban. A keverék néhány cseppjét a baba talpába masszírozd be. Húzz pamutzoknit a lábára és maradék olajkeveréket a gyengéden simogasd a füle mögé és a nyak hátsó részére, tarkóra. Nekünk még nyolc évesen is lehúzza a lázat, ha gerinvonalra simogatom be.


Hasmenés
: A laza széklet gyakori a csecsemőknél és a kisgyermekeknél, ezért a legjobb, ha tudjuk a módját, hogyan lehet megnyugtatni az emésztőrendszerüket. Egy csepp román kamillát higíts hordozóolajjal. Vegyél egy kis mennyiséget (2-3 csepp keverék)és az ujjaiddal masszírozd egész gyengéden óramutató járásával megegyezően a baba hasán. Gyorsan megkönnyítheted a kellemetlen érzést.


Alvás
: A legtöbb gyermeknél már a levendula segíteni szokott, de a narancs vagy mandarinnal is érdemes próbálkozni. Ha "kevésnek" bizonyul a levendula, a Peace&Calming olajkeverék csodákra képes.


Bőrproblémák, csípések, stb.. Mint minden problémánál, most is az a tanácsom, hogy egyeztess velem. A legtöbb kipirosodós, rovarcsípős, és hasonló problémára megoldás a Levendula. Ez az olaj a legsokoldalúbb, nem véletlen a legnépszerűbb olajunk.


​Frissítés: A cikk írása óta piacra dobtak több piciknek készült illóolajat, amelyeket hígítani sem szükséges. Ilyen pl a seedlings calm és a dreamease az alvás támogatásához, a Tummygize pocakfájásra, a Refresh megfázásra.A bagoly és a pingvin diffúzor pedig az aktuális kedvencek a párologtatásukhoz.