Bogaras TippekIndul a nyár. Indul a szúnyog- és kullancs védelem időszaka. Mi tavaly óta természetesen Young Living illóolajokat használunk, több szempont miatt is. Nyilván, mivel több célra is lehet használni az illóolajokat, nem kell pluszban vásárolni, kéznél van. Nem jár le a szavatosságuk, és nem kenjük tele magunkat mindenféle káros anyaggal. Bele sem merek gondolni, mit toltunk a levegőbe évekig a fejünknél párolgó konnektorba dugható rovarriasztó vackokkal.

No, és akkor részletesen az olajokról: Nekünk a személyes kedvencünk a Purification illóolaj. Alkotói a citromfű, a rozmaring, a teafa, a levendula és a mirtusz. Kiváló rovarok, szúnyogok ellen, diffúzálva és helyileg alkalmazva is, bőrre kenve, higítva. Csípés esetén nyugtatja a bőrt, csillapítja a viszketést, bőrpírt. Darázscsípésre is bevált.

Esténként teszek a diffúzorba, és nem jönnek be a szúnyogok. (Egyébként amire még használható: főzés, főleg olajhasználat vagy dohányzás esetén, de cipőbe cseppentve is kiválóan szagtalanít, és persze még vannak apró és hasznos praktikák)


A citromfű illóolaj kullancsok és bolhák ellen kiváló..

A borsmenta illóolaj csípésekre hasznos, hűsítő, viszketés ellen is sokan alkalmazzák.


A lista végét pedig ismét egy nagy kedvenc zárja, a levendula, amely hihetetlenül sokoldalúan használható! Sok más hatása mellett csípésre nekünk bevált, a rovarok pedig messze menekülnek az illatától. Bárhova megyünk, levendula mindig van nálunk. Bevallom, én nem szeretem a levendula illatát, de mivel döbbenetes, mennyi mindet "tud", olyan olaj, ami sosem fogyhat ki! Az illóolajokat teheted virágvízbe, vagy desztillált vízbe kis spray üvegcsébe, de akár olajba is (pl. mandulaolaj), így használhatod higítva. Viszont ebben az esetben mindig annyit célszerű bekeverni, amennyi pár napon belül elfogy.

Mi nem higítjuk, töményen használjuk őket.


Fontos szempont, az olajokat kutyusoknál, sőt, a lovaknál is bátran alkalmazhatod!!


Kérdés esetén keress bátran! Rovar- és csípésmentes, olajozott, élményekkel teli klassz nyarat kívánok! Az angol nyelvű blogon is olvashatsz hasonló témában: https://www.youngliving.com/blog/