Meséltem már a kezdetekről, egy érzelmi olajból kaptam néhány cseppet, pár nap után aztán rabul is ejtettek ezek az üvegbe zárt csodák.

Mégis, azt kell mondjam, az a tapasztalatom, hogy aki elkezdi használni az olajokat, az egykomponensűekkel kezd, illetve az egészségügyi problémáira keres megoldást, és miután meggyőződik az erejükről, kezd el igazi olajhasználóvá válni.

Ugye tudod a nagymamától, a levendula nyugtat, a borsmenta frissít, a narancs pezsdít, a rozmaring energiát ad, a rózsa harmóniát hoz, a tömjén a spiritualitás, a jázmin a romantika illata. Megannyi növénynek, amit ismerünk, az illatáról azonnal beugrik valami hasonló érzés.
A Young Living olajok ezek rendkívül tömény 100%-ban tiszta kivonatai (folyamatosan meglepődtök, hogy legtöbbjüket ehetitek, ihatjátok, kenhetitek, párologtathatjátok, és mindegyik módszerrel más hatást értek el).

A keverékek titka, hogy egymás hatását felerősítik. Képzeljünk el egy rózsát jázminnal és ylang- ylang olajjal kombinálva. A hálószoba királynője.
A Harmony illóolajunk alkotói: rózsa, citrom, levendula, pálmarózsa, Ylang Ylang, bergamott, geránium, jázmin, koriander, angyalgyökér, lucfenyő, hawai szantálfa, narancs, levendulalevelű zsálya. Ilyen csodát alkotni... a testnek és a léleknek is megnyugtató, és egyben felemelő. Igazi wellness élmény.

A Lady Scalerol például a változó korba lépő nők kedvelt olaja. Növeli az ösztrogénszintet, hangulatjavító, kényezteti a bőrt, hatékonyan enyhíti a PMS tüneteit. Olajai: muskotályzsálya, jázmin, vetiver, ylang ylang, idahói szúrós luc, fodormenta, hinoki, geranium, hawai szantálfa, narancs, koriander, bergamott, spanyol zsálya. Mit hallunk először az orvosnál? Zsálya és koriander. Aztán nyilván egy zsálya tea alig vagy nem is hat. Gondolj bele, ennek a keveréknek az erejébe olvasva az összetevőit! Ha még nem tudod merre indulj, vagy nem találtál olyan csodát, ami segít a változó kor tünetein, ne habozz! Semmi hormon, semmi káros, vegyi anyag, csupán a tiszta növények ereje.

Ugyanilyen példa a Thieves, ami a favorit olajkeveréketek. Szegfűszeg, citrom, fahéj, rozmaring, eucalyptus radiata kombinációja. Nyilván nem égetsz otthon rozmaring ágakat, hogy megállítsd a fertőzéseket, de 3 csepp Thieves olajjal megoldhatod. Vírusölő, antiszeptikus, antibakteriális, fertőzésellenes hatású. Egy kanál mézbe egyetlen cseppel erősítheted az immunrendszered, nagyon klassz meghűléses betegségeknél, talpba masszírozva, én szeretem édességek készítéséhez, kompótokhoz, hiszen citrom-fahéj-szegfűszeg van benne.


Tehát attól függően, hogy mit szeretnénk elérni, nagyon klassz keverékre lelhetünk itt az olajok között.
Még egy dolog, amit fontosnak tartok, nem kell hogy 40 olajod sorakozzon otthon, a lényeg, hogy megtaláld azt a néhány olajat, amit napi szinten használsz majd. Találd meg az "énolajad"!
No és nem írok kisregényt, felsorolok csupán néhány olajat, és ha kedvet kaptok, keressetek báran!

Légy Hálás!: Gratitude
Légy Bátor!: Valor
Légy Nyitott!: Acceptance
Légy Tudatos! Awakan
Légy Energikus!: En-R-Gee
Légy Örömteli!: Joy
Légy Kreatív!: Magnify Your Purpose
Légy Motivált!: Motivation

Lépj túl a múlton, engedd el a sérelmeid, győzd le a fusztrációt, a stresszt. Engedd el a fájó emlékeket, traumákat, találj rá az utadra, Önmagadra!
Az olajok nem oldják meg helyetted az érzelmi életed, de hatalmas mankót nyújtanak, erőt adnak!
Más tollával nem "ékeskedem", de saját tapasztalatokról tudok mesélni, és igyekszem segíteni. Az az igazi eredmény, amikor nem probléma miatt nyúlsz már az üvegcséért, hanem mert sóhajtasz egy nagyot, elönt az életigenlés, a boldogság, és úgy érzed, ezt már csak egy csepp olaj koronázhatja meg! Hidd el, lesz ilyen!
Olajozott, illatos szép napot neked!


Ha van kedved, olvasd az angol nyelvű blogot is: https://www.youngliving.com/blog/
Vagy keress a facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/enolaj.hu/