....valami olyannal, ami kizökkenthet a komfortzónából (különösen, ha egy gyermek új iskolába, óvodába kezd járni, vagy egy új szakkört, sportágat választ). Ráadásul minden gyermek másképp reagál.

(Nézzük csak: nálunk a 7 éves most kezdi az iskolát, a 11 éves a felső tagozatot osztálybontással, a 12 éves magatartászavaros (vele minden év kihívás), a 15 éves középiskolába megy, a 18 éves idén érettségizik. Úgy érzem, nagyon tapasztalt olajhasználókká fogunk válni ezen a téren is.

Amikor a gyerekek kellemetlenséget éreznek az iskolába való visszatérés miatt, az a szülőkre is hatással lehet. Úgy tűnik, mintha semmit sem tehetnénk, és minél közelebb kerül az iskola első napja, annál feszültebbek szülők és gyerekek is.

Íme néhány olaj, amivel enyhíteni lehet ezt az aggodalmat, segíthetünk az iskolai félelmek leküzdésében, a természetes bátorság támogatásában:

Valor - Egyensúlyt, bátorságot és önbizalmat ad. Reggel az iskola előtt porlaszthatjuk még otthon, majd helyileg alkalmazzuk a csuklón vagy a nyak hátsó részén, mielőtt elindulunk. Bőrszálon viselve, rácsepegtetve is alkalmazhatjuk, így a nap folyamán vele marad az illat plusz biztonságot nyújtva.
(Már kaphatók illatpárologtató nyakláncok, amiket kulcstartóvá alakíthatunk, de egy apró textilkendő, kis kabala is hasznos lehet)

Béke és nyugalom - Ez egy újabb nagyszerű olaj, amit Peace & Calming néven ismerünk. Oldja a feszültséget, a stresszt, az álmatlanságot, megnyugtatja az aktív, nehezen kezelhető gyermekeket. Az egyik legnépszerűbb olaj porlasztva, de helyileg is alkalmazhatjuk.

Stress Away - Ez az egyik a legklasszabb olaj az egész család számára, de igazán nagy kedvenc anyukák körében! A Stress Away-t lehet használni a csuklón, fülön helyileg alkalmazva. Csodálatos vanília és méz illata van.
Békességet és nyugalmat ad gyermeknek és felnőttnek egyaránt, segít a mindennapos feszültség enyhítésében, a stresszhelyzetek megélését könnyíti, fejleszti a mentális válaszreakciókat.

Clarity - Erősíti a mentális éberséget és a vitalitást, megnöveli az energiaszintet. (Ugyanakkor tartalmaz olyan olajokat, melynek görcsoldó, vagy éppen émelygést enyhítő hatása van.)

BrainPower - Ez az olaj a mélykoncentrációt segíti elő, a fizikai energiát mentális energiává alakítja. Egy csodálatos olajkeverék, amelyet kifejezetten a mentális tisztaság és az "agyi köd" kiküszöbölésére terveztek. Ha a gyerekeknek egy kis extrára van szükségük ahhoz, hogy koncentráljanak és új ötleteket kapjanak, akkor a Brain Power talán csak a trükk. Ez az olaj segít az oxigént gyorsan eljuttatni az agyba. Támogatja az agy limbikus rendszerét, növeli a mentális kapacitást és eltávolítja a negatív programozást a sejtekből.

Rozmaring - Segít a mentális kimerültség enyhítésében, fejleszti a mentális tisztaságot és a koncentrációt. Inhalálása élénkítő, enyhíti a szorongás tüneteit, erősíti az analitikus és mentális képességeket.

Owie - Egy anyának mindent jobbá kell tennie, igaz? Ez egy igazi favorit 2-12 éves korig. Gyengéden nyugtatja, vígasztalja a piciket és enyhíti a fájdalmukat. Tökéletesen megalkotott, összeállított olaj keverék minden gyermeknek. Helyileg alkalmazható higítás nélkül. Közvetlenül belélegezhető.

Végül még néhány olaj, amely segíthet a gyermekednek:

Szorongás: Peace & Calming, Joy, Valor.

Alvás: Peace & Calming, Lavender, Roman Chamomile, Cedarwood.

Izmok: PanAway, Valor.

Bátorság/ Bizalom: Valor, Peace & Calming.

Lice: Thyme, Geranium, Lavender.

Fókusz: Clarity, Lemon.

Energia: Orange, Lemon, Peppermint.

Stressz: Stress-Away, Lavender, Ylang Ylang

Mindig elmondom, ahogyan minden felnőtt, minden gyermek is más. Fontos, hogy neki, egyénileg, személyre szabottan találjuk meg a személyiségét leginkább támogató, segítő olajat. Sosem az itt leírt néhány szó alapján válassz olajat! Rengeteg plusz infó, lehetőség rejlik az olajokban, csak élni kell velük! Keress bátran!