Vissza az iskolába
Ugyan nálunk sokadik év, sokadik kezdés, mégis előfordulhat, hogy feszültséget és nyugtalanságot hoz az iskolakezdés a családba. A nyárról a tanév rutinjára történő átállás mindig együtt jár valami újjal, valami ismeretlennel...

....valami olyannal, ami kizökkenthet a komfortzónából (különösen, ha egy gyermek új iskolába, óvodába kezd járni, vagy egy új szakkört, sportágat választ). Ráadásul minden gyermek másképp reagál.


A gyerekek aggodalma, izgatottsága a szülőkre is hatással lehet. Úgy tűnik, mintha semmit sem tehetnénk, és minél közelebb kerül az iskola első napja, annál feszültebbek szülők és gyerekek is.
Íme néhány olaj, amivel megkönnyíthetjük ezeket az időszakokat.


Valor - Egyensúlyt, bátorságot és önbizalmat ad.

Reggel az iskola előtt cseppenthetünk csuklóra, ruhára. Bőrszálon, egy kis ékszeren viselve is alkalmazhatjuk, így a nap folyamán végig biztonságot nyújt. (Már kaphatók illatpárologtató nyakláncok, amiket kulcstartóvá alakíthatunk, de egy apró textilkendő, kis kabala is hasznos lehet)


Peace&Calming - A nyugalom szigete

Ez a keverék oldja a feszültséget, a stresszt, az álmatlanságot, megnyugtatja az aktív, nehezen kezelhető gyermekeket. Az egyik legnépszerűbb olaj porlasztva, de helyileg is alkalmazhatjuk.


Geneyus - Kifejezetten gyermekek számára összeállított illóolaj, mely elősegíti a koncentrációt, az összpontosítást. Hatalmas segítség a házifeladat írásakor, de egy görgős fejjel ellátva nyugodtan el is viheti az iskolába a gyermekünk, megtámogatva magát a dolgozatírások, felelések előtt.


Stress Away - Ez az egyik a legklasszabb olaj az egész család számára, de igazán nagy kedvenc anyukák körében!

A Stress Away-t lehet porlasztani, de helyileg is fantasztikus, sokan szeretik parfüm helyett. Csodálatos vanília és méz illata van. Segít a mindennapos feszültség enyhítésében, a stresszhelyzetek megélését könnyíti, fejleszti a mentális válaszreakciókat, igazi "leszarom olaj".


BrainPower - Ez az olaj a mélykoncentrációt segíti elő, a fizikai energiát mentális energiává alakítja.

Egy csodálatos olajkeverék, amelyet kifejezetten a mentális tisztaság és az "agyi köd" kiküszöbölésére terveztek. Ha a gyerekeknek egy kis extrára van szükségük ahhoz, hogy koncentráljanak és új ötleteket kapjanak, akkor a Brain Power talán csak a trükk. Ez az olaj segít az oxigént gyorsan eljuttatni az agyba. Támogatja az agy limbikus rendszerét, növeli a mentális kapacitást és eltávolítja a negatív programozást a sejtekből. Elsősorban középiskolásoknak és egyetemistáknak ajánlom.


Thieves Spray és fertőtlenítő gél. - A Thieves olaj a fő alkotóelemük, nem hiányozhat egyik táskából sem. Válasszunk aszerint, hogy melyik állagot szeretjük jobban.


Ha már van néhány illóolajunk, magunk is készíthetünk keverékeket, kis roll-on formájában. Imádják őket a gyerekek!


Természetesen rengeteg egyéb kérdés, probléma is felmerülhet, fontos, hogy mindig megtaláljuk azt az olajat, amire leginkább szükség van.