10 esszenciális olajtipp elalváshoz1. Legkedveltebb illatok az alváshoz

Mindegyik Young Living olajat önmagában vagy keverékként, helyileg és diffúzálva is alkalmazhatod az esti rutin részeként, hogy megkönnyítse az elalvásodat:

- Levendula

- Cédrusfa

- Peace & Calming

- Vetiver

- Angyalgyökér

- Német kamilla

- Citromfű


2. Illóolajok a relaxációhoz

Előfordul, hogy azéert nem tudsz elaludni, mert "túlpörögtél és feldobott" vagy, köszönhetően anap élményeinek kisebb és nagyobb stresszhelyzeteinek. A stresszmentes légkör érdekében masszázzsal vidd fel ezeket az olajokat, vagy diffúzáld őket:

- Stress Away

- Tömjén

- Bergamott

- Muskátli

- Ylang Ylang


3. Esti rutin

Van gyermeked? - akkor tudod, mennyire fontos az esti-rutin az alváshoz - ugyanez igaz a felnőttekre is! Ugyanazok a rituálék minden este segíthetnek felkészíteni a testet pihenésre és kikapcsolódásra. Egy meleg fürdő egy hidratáló a bőrkényeztetés az éjszakai krémmel, a kedvenc olajod diffúzálása. Ezek vagy tudatosan felvett szokásaid idővel segítenek az agyadnak felismerni, hogy itt az ideje az elalvásnak.


4. Az atmoszféra

A hálószobádnak az alvás szentélyének kell lenne. Szűntesd meg a vágyat, hogy egész éjszaka a telefonon vagy a táblagépen görgess, és hagyd azokat egy másik szobában, vagy a szoba másik oldalán, ha ébresztőként is funkcionál. Oltsd le a lámpáid, esetleg, ha szereted, kapcsold be a Lantern diffúzor éjszakai hangulatfényét, puha pizsamát viselj, és párologtasd ezt a nyugtató keveréket, hogy tökéletes légkört teremts az álmodozáshoz:

5 csepp Levendula + 4 csepp Cédrusfa + 1 csepp Vetiver

(Ha kezdő olajhasználó vagy, kezdd 2-2 cseppel és hagyd ki a Vetivert, innen emeld a mennyiséget. A Vetiver + Cédrus kombináció nekem nagy kedvencem, a kisfiam a Peace & Calming + Cédrus keveréket szereti. Nyáron a Cédrust vagy leváltjuk, vagy kombináljuk citromfűvel.)


5. Levendula szerelem

Tudtad, hogy a Levendula plus belsőleg is segíthet csökkenteni a szorongó érzéseket, és elősegítheti a nyugodt pihenést álmatlanság idején? Próbálj hozzáadni 1-2 csepp Levendula plus-t az esti teádhoz, de tehetsz 3 cseppet egy növényi kapszulába, és vedd be vízzel 30 perccel lefekvés előtt.


6. Szervezés

Sose feküdj le úgy, hogy azon gondolkodj, amit meg kell tenned másnap! 30 perccel azelőtt, hogy elkezdenéd esti rutinodat (biztosan nem felejtetted el a 3-as pontot!), foglalkozz ezekkel a feladatokkal. Gyorsan győződj meg róla, hogy a tízóraik készen állnak a következő napra, és megnézted a naptárat és a teendők listáját holnapra. Játsszd le a kedvenc zenéid, és használd a Tranquil Roll-On-t, hogy ráhangolódj az estére.


7. A felkészülés a lefekvésre is lehet lelki élmény

Akár imádság, jóga vagy meditáció a választottad, ürítsd ki a az elméd a hétköznapi dolgoktól, és szenteld ezt az időt, nap e fontos részét a belső énednek. Próbáld diffúzálni a Mirhát, a Sacred Mountain-t vagy a Sacred Sandalwood olajat, olyan légkört létrehozva, amely egyszerre pihentető és leföldel.


8. Gyengéd nyújtás

Ha hosszas edzésről érsz haza vagy izomfájdalmad van, az elalvás lehetetlennek tűnik. Adj magadnak egy esélyt a pihentető éjszakai alvásra egész testednek nyújtásával, különös figyelmet fordítva az érintett (fájdalmas) területekre. A Deep Relief ™ Roll-On vagy a Cool Azul ™ fájdalomcsillapító krém használatával komoly eredményeket érhetsz el.

Fáj a lábad? Próbáld ki ezt a keveréket lábáztatáshoz:

Hozzávalók: ¼ csésze Epsom só + 2 csepp Copaiba illóolaj + 2 csepp PanAway® illóolaj keverék. Keverd össze az Epsom sót és illóolajokat egy kis tálban. Add hozzá a sókeveréket meleg vízhez. Ülj le és pihenj, áztasd a lábad 15-30 percig.


9. Támogasd az alvásodat

komoly alvásprobléma esetén, próbáld meg a Young Living SleepEssence ™ használatát lefekvéskor. A növényi kapszulák Levendula, Vetiver, Valerian és Ruta Graveolens illóolajokat, valamint a melatonint tartalmaznak - mindegyik jól ismert alvássegítő.

(Azért a diffúzálást itt sem hagynám ki már az élmény és a hangulat varázsa miatt sem)


10. Írd ki

Amikor egyszerűen túl sokminden van az agyadban, gyakran a fizikai megoldás a legjobb, írj le mindent, amit gondolsz! Ez segíthet abban, hogy úgy érezd, mintha megszabadultál volna a problémáktól, de legalábbis kiürül a fejed. Mielőtt tollat ragadsz, indítsd el a Young Living párologtatót kedvenc illóolajoddal, amely segít a nyugalom elérésében.A cikk forrása az angol nyelvű Young Living blog egy bejegyzése, melyet saját tapasztalataim és fordításom alapján fogalmaztam újra.


Az állításokat az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal nem értékelte. A Young Living termékek nem a betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére szolgálnak.