Óriási Eredmény természetes összetevőkkel!A szingapúri kormányügynökség weboldalán megjelent cikkA Nemzeti Környezetvédelmi Ügynökség COVID-19 vírus fertőtlenítésére szolgáló háztartási termékek és aktív összetevők ideiglenes listája
Felülvizsgálva: 2020. április 20.
Első kiadása: 2020. február 04.

Az általános óvatossági tisztításhoz a tisztítószer és a víz megfelelő.
A valószínűleg COVID-19 vírussal fertőzött területek fertőtlenítésére (pl. COVID-19 vírusfertőzésnek bizonyított személy hálószobájában) olyan általános háztartási termékeket lehet használni, amelyek megfelelő koncentrációban tartalmaznak hatóanyagokat (AI-k). 

A megfelelő hatóanyagokat és azok tényleges koncentrációit az 1. táblázat tartalmazza. Az 1. táblázat útmutatást ad az effektív érintkezési időről (amely különbözik a különböző AI-k között), amelyet az AI-knek a felületen való működéshez szükséges ahhoz, hogy a koronavírusok ellen hatékonyak legyenek.
A tisztítószerek használata mellett a koronavírus ellen hatékony egyéb kezelések közé tartozik a gőz és a hőkezelés.


Mivel a COVID-19 vírus új, a vírusról nem publikáltak kutatást. Ez az értékelés tehát a koronavírusokról - a COVID-19 vírushoz tartozó csoporthoz tartozó - publikált tudományos kutatásokon alapul.


A 2. táblázat felsorolja azokat a háztartási termékeket, amelyek a fertőtlenítéshez megfelelő AI-ket tartalmazhatnak Mindkét táblát frissíteni fogják, amikor új adatok merülnek fel, és további termékek adatait összegyűjtik.


Fontos szempontok a fertőtlenítőszerek használatakor:


1.Ellenőrizze a címkéket és a felhasználást az utasítások szerint, és ügyeljen az egyes termékek potenciális veszélyére.


2.A tisztítószerek kezelésekor kerülje a szemmel és a bőrrel való érintkezést, és tartsa távol gyermekektől.


3.Ne keverjen különféle tisztítószereket és használjon jól szellőző helyiségben.


4.Az erősen szennyezett felületek vagy anyagok fertőtlenítéséhez kerülje a permet használatát, és hagyjon megfelelő időt a fertőtlenítéshez.


5.Ezt a terméklistát a NEA által kiadott irányelvekkel és tanácsokkal együtt kell olvasni, amelyek a helyiségek megfelelő tisztításának és fertőtlenítésének útmutatásait és útmutatásait tartalmazzák. (1. A termék vagy tartalmazza az 1. táblázatban felsorolt megfelelő hatóanyagokat, vagy olyan adatokkal kíséri, amelyek a koronavírusok elleni hatékonyságot mutatják. )


Jogi nyilatkozat: A listán szereplő bármely kiküldetés nem jelent, vagy nem jelenti a NEA részvételét, kapcsolatát vagy szponzorálását a listán szereplő termékekhez. Minden terméket megfelelő módon és a specifikációnak megfelelően kell használni. A NEA nem vállal felelősséget semmilyen veszteségért vagy kárért, amely a listán szereplő termékek / szolgáltatások bármilyen használatából származik, vagy véletlenszerű.

1. táblázat: A koronavírusok elleni hatóanyagok és működő koncentrációik A táblázat az alábbi linken tekinthető meg: Kattints ide

2. táblázat: A koronavírusok ellen hatásos háztartási fertőtlenítőszerek / tisztítószerek felsorolása.
Az egyes termékekkel kapcsolatos további óvintézkedéseket a megfelelő ábécé jelöli:

A. Fémekre korrozív, 10 perc elteltével nedves ruhával törölje le a maradványokat.

B. Nagy koncentrációban tűzveszélyes. Hőtől / szikrától / nyílt lángtól / forró felületektől távol tartandó.

C. A címkén feltüntetett összes javasolt hígítás nem felel meg az 1. táblázatban feltüntetett koncentráció-követelménynek. A hígítási arány módosítására lehet szükség.

A 2. táblázat itt tekinthető meg: Kattints ide
Ez a lista a szállító által bejelentett hatóanyagokra és koncentrációkra vonatkozó információkon alapul. Bármely, a koronavírusok ellen hatásos fertőtlenítőszert forgalmazó vállalat felveheti velünk a kapcsolatot a 1800-CALL NEA telefonszámon (1800-2255 632), vagy elektronikusan kérvényt küldhet az Online Visszajelző űrlapon vagy a myENV mobilalkalmazáson keresztül.


Megjegyzés: a fordítás a Google fordító programmal készült, esetleges hibák előfordulhatnak benne.
A fotók saját / Young Living fotók, nem tartalmazza őket az eredeti cikk. A cikk forrása: https://www.nea.gov.sg/our-services/public-cleanliness/environmental-cleaning-guidelines/guidelines/interim-list-of-household-products-and-active-ingredients-for-disinfection-of-covid-19