Őszi bacifélelmek
megelőzheted vagy kezelheted...Anyukaként mi az első, ami eszedbe jut az ősz szó hallatán?
1. Az órák, amikor forró teával a kezedben egy plédbe burkolózva kedvenc könyvedet olvasod, és néha feltekintesz, hogy megcsodáld a kerted őszi színeit? Vagy...?

2. Forró teával a kezedben igyekszel a gyermeked szobájába, mert mindjárt csipog a lázmérő és be kell venni a következő adag antibiotikumot. Közben már azon agyalsz, hogy fogja ezt megint "benyelni" a főnököd, mennyire "hálásak" lesznek a kollégák, hogy helyettesíteni kell, és hogyan varázsolj karantént, hogy ne kapja el a másik csemete, nem beszélve az apjukról, mert ha ő is, akkor világvége hangulat.

Annyira szeretném most látni a szavazatok arányát.....


Szeretnéd az első verziót? Ugye eleged van a másodikból? Talán ez a pár sor segíteni fog, talán javít a helyzeten...


Íme az egyik legáltalánosabb tapasztalat a tanévkezdés kapcsán:
"Szeptemberben mindössze két hét alatt a duplájára nő a forgalom a rendelőkben, az orvosok pedig rendkívül leterheltek a bölcsődék és óvodák megnyitását követően. A csoportok fele gyakorlatilag folyamatosan beteg, így nagy az újrafertőződés veszélye, amely könnyen felülfertőzéshez és komoly szövődményekhez vezethet. A gyermekorvosok mellett a felnőtt háziorvosoknál is megugrik a betegek száma (főként az idősebb korosztályból), hiszen a bölcsődéből hazacipelt vírusok a gyengébb immunrendszerrel rendelkező szülőket vagy nagyszülőket is könnyen megfertőzik." - hívta fel a figyelmet Dr. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. (Katt. a folytatáshoz....)


Egy másik cikkből idézek:
"Napjaink túlzott, illetve helytelenül megválasztott antibiotikum alkalmazása miatt egyre nő a rezisztens vagyis ellenálló baktériumtörzsek száma, melyek nem reagálnak az orvosok által felírt antibiotikumokra, így nem hozzák el a várt gyógyulást. Ezért sok kutató dolgozik új gyógyszerek, illetve kiegészítő gyógymódok kifejlesztésén. Az egyik ilyen hatékony és világszerte nagy érdeklődést kiváltó kiegészítő terápiás módszer az aromaterápia, ami az esszenciális illóolajokat használja a betegségek megelőzésében, és az akut vagy krónikus betegségek gyógyításában. Az esszenciális olajok terápiás alkalmazásával kapcsolatos kutatások a legintenzívebben Franciaországban, Angliában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában folynak, de Magyarországon is elkezdődött 10 évvel ezelőtt, mely napjainkig folyik a Pécsi Tudományegyetem Farmakognóziai Intézetében. A vizsgálatok eredményei megtekinthetők az akadémikus orvoslás szakfolyóirataiban (PubMed, United States National Library of Medicine, Bethesda)."


Hogyan hatnak az esszenciális olajok:
​A nagy töménységű (100%-os) illóolajok sokféle fizikai, pszichikai és érzelmi probléma kezelésére jók. Az emberek világszerte kutatják, mely dolgokkal válthatnák fel a mesterségesen előállított gyógyszereket és szépítőszereket. Az aromaterápia serkenti az immunrendszer működését, segít megelőzni a gyengélkedést és egy sor betegség kialakulását. Aki megbetegszik, az illóolajok segítségével enyhítheti a betegség lezajlását, felgyorsíthatja a lábadozást, és előmozdíthatja a teljes felépülést. Azonkívül biztonságos és hatásos elsősegélynyújtó lehetőség. Az aromaterápia felnőtteknek, gyerekeknek és időseknek egyaránt nyújt előnyös lehetőségeket. A test és lélek egészét kezeli, nem az elszigetelt tünetek megszüntetésére törekszik. Az egész ember gyógyításához holisztikus úton közelít, és hiszen szervezet öngyógyító erejét fokozza, segít helyreállítani a test-elme-lélek hármas egyensúlyát. Az aromaterápia képes csökkenteni a stressz hatásait, és oldja a szorongást. Természetes esélyt ad az egészség, a szépség megőrzéséhez. (katt, a folytatáshoz.....)

A Young Living olajok megoldást nyújtanak ezekre a problémákra.
A Házipatika vagy ahogy mi szoktuk nevezni, a Családi csomag (a csomag tartalma 12 terápiás hatású illóolaj és egy diffúzor) úgy lett összeállítva, hogy az egész családot szolgálja az év minden időszakában. Általánosságban azért mégis az őszi időszak az, amikor a legtöbben keresnek meg minket.


A Young Living olajok az aromaterápia gyökereihez nyúlnak vissza, na, de erről órákig lehet beszélni, regényt lehetne írni. Ami a lényeg!!!! Ezekkel az aromaterápiás illóolajokkal lehet immunrendszert erősíteni, betegségeket megelőzni és kezelni, fertőtleníteni, külsőleg-belsőleg használni!!!!!
12 olaj, 12 csoda: Levendula, Tömjén, Citrom, Borsmenta, Di-Gize (emésztés), Panaway (izomfájdalom), Stressaway (ugye nem kell mondani?), Narancs, Copaiba (gyulladáscsökkentő), Thieves (Fertőtlenítő), R.C. (köhögés, megfázás), Purification (szagtalanító) és ugye a diffúzor. A családi csomagról több infót itt találsz.


A gyógynövények nem hazudnak, ezek az illóolajok pedig olyan koncentrátumban és tisztaságban képviselik őket, hogy beleszagolva az üvegbe szinte várod, hogy megfoghasd magát a növényt. Amit meg kell osztanom veled, az nem feltétlen a saját tapasztalatom, és az olajok titka. Sokkal inkább az évek óta zajló folyamat, amit végig asszisztálunk.

"Jó" szokásunk, nekünk anyukáknak, hogy bár tudjuk, mi fog következni, vagy semmit nem teszünk, vagy elkezdjük a szintetikumokkal "agyontolt" multivitaminnak nevezett valamivel tömni a gyerekeket. Még tippelni sem szeretnék, melyikkel teszünk jobbat... Ennek a bevált receptnek köszönhetően, szeptember második-harmadik hetétől kb. november közepéig (majd a téli szünet után újra) megrohamoznak minket az anyukák, hogy akkor mégis próbáljuk meg... próbáljuk meg, ami évezredek óta működik.


A recept:

1. Napi fél-egy óra diffúzálás otthon a fertőtlenítő olajjal. Ez az olaj szinte sterilizálja a levegőt, elpusztít minden bacit és vírust, így megakadályozza, hogy összefertőzzük egymást (nyilván a közös evőeszköz- és pohárhasználat alól nem véd). Amúgy a fülfájással is csodákat tesz.. Az elmúlt két év során szerencsére egyre több szülő kezdeményezése által már intézményi szinten is mindennapos használatban van a diffúzor és A THIEVES olaj, láthatóvá, tapasztalhatóvá téve a különbséget a gyermekek hiányzásának mennyisége között olajozott és olajmentes közösségben.


2. R.C. - Tulajdonképpen a tipikus náthás betegségek ellensége. Ki nem állhatja sem arcüreg, sem torokgyuszi, sem eldugult nózi. Használhatod magában, gyermekeknek növényi olajjal hígitva javasoljuk az első pár alkalom során.


3. Levendula - a fenti linkben a családi csomagnál részletesebben írok róla, most csak annyi, hogy nagyon klassz gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatása van!


4. Citrom - a citrom olajról mi sem beszédesebb, mint az adagolása: másfél iter teába 2 cseppet használunk! (3000db citrom héjából 1kg olajat sajtolnak)


5.Tömjén - miért is volt az ókorban értékesebb az aranynál? "Minden ember által ismert betegség gyógyítására használták" - elgondolkodtató.


Mivel a cikk célja nem olaj- és növénylexikon megírása, így ha felkeltettem az érdeklődésed, várlak egy narancsos kávéra, vagy az előadásaim egyikére. Amit sosem szabad elfelejteni, hogy nem a tünetmentesség a cél, hanem a probléma megszüntetése, a test egészének, a test-lélek-elme egyensúlyának helyreállítása. Ó, és a gyermekek kis érzelmi világára még ki sem tértem!